Bliksund får sin første engelske kunde – skal levere digital ambulansejournal til LIVES

Bliksund har nådd en viktig milepæl ved å sikre sin første kontrakt i Storbritannia med Lincolnshire Integrated Voluntary Emergency Service (LIVES) for bruk av EPCR-løsningen, Bliksund EWA. LIVES er en veldedig organisasjon drevet av frivillige som dekker hele Lincolnshire. Fremover skal Bliksund EWA støtte deres prehospitale tjenester.

Bliksund får sin første engelske kunde – skal levere digital ambulansejournal til LIVES blog hero bilde

Med røtter tilbake til 1970-tallet, har LIVES alltid prioritert livreddende innsats ved å utnytte frivilliges bidrag for å levere effektive prehospitale tjenester. I samarbeid med East Midlands Ambulance Service gir LIVES klinisk ekspertise, omsorgskompetanse og rask medisinsk handling gjennom sitt nettverk av førstehjelpere. LIVES-respondere håndterer over 1000 hendelser hver måned, som tilsvarer mer enn 12 000 hendelser årlig. Fremover skal LIVES bruke Bliksunds elektroniske ambulansejournal (ePCR), EWA, i alle sine ambulanser.

Til nå har LIVES benyttet seg av et papirbasert rapporteringssystem og samarbeidet med andre organisasjoner som brukte forskjellige systemer for å registrere sine data. Fremover forventer de at EWA vil forbedre informasjonsflyten og effektivisere utfyllingen av pasientjournaler. 

Daniel Sedgewick, Medisinsk direktør LIVES Profile Image"Vi ser alltid etter nye måter å forbedre omsorgen for pasientene og tjenestene vi leverer som veldedighet. Denne digitale tilnærmingen gjør nettopp det. De direkte fordelene inkluderer sikkerhetsmekanismer for å identifisere forverrede pasienter og å minne mannskapene på behandlingsprotokoller. En videolink er inkludert slik at fjernrådgivning kan gis av erfarne klinikere. Tidsbesparende funksjoner gjør at klinikere kan bruke mer tid på å samhandle med pasienten og mindre tid på å dokumentere". sier Daniel Sedgewick, Medisinsk direktør hos LIVES


Det var også avgjørende for LIVES at EWA integreres sømløst med deres ZOLL-monitorer, da dette forbedrer interoperabiliteten og effektiviserer arbeidsflyten for beredskapspersonell. Denne integrasjonen sikrer at kritiske pasientdata som fanges opp av ZOLL-enheter, kan overføres direkte til EWA. Dette muliggjør mer effektiv og informert beslutningstaking i nødsituasjoner. 

"Integrasjonsnivået var en avgjørende faktor da vi valgte Bliksund under anbudsprosessen. Nå vil alle data vi fanger opp automatisk bli overført til ePCR". sier Daniel Sedgewick, Medisinsk direktør hos LIVES

 

Kundefokusert smidig tilnærming

Bliksund prioriterer smidig arbeidsmetodikk og samarbeider tett med kundene for å levere brukervennlige og relevante løsninger. Med denne smidige tilnærmingen blir løsningene konsekvent tilpasset for å møte kundenes unike krav og preferanser. Bliksund utvikler nå en first responder-app som vil integreres sømløst med EWA og støtte LIVES sine førstehjelpere ute i felt.

"Fra et organisatorisk perspektiv gir systemet enorme fordeler når det gjelder planlegging, kvalitetsgjennomgang og ekstern rådgivning, alt som fører til en tryggere tjeneste for pasientene, sier Daniel Sedgewick", Medisinsk direktør hos LIVES 

Utviklingen av appen er på linje med kravene fra det britiske markedet, og spesielt for organisasjoner med et betydelig antall frivillige førstehjelpere. 

Janne Morstøl CEO Bliksund profil bilde
"Utfordringsbildet i Norge og UK er veldig likt. Når vi tar med oss en moden løsning til UK og tilpasser den de lokale standardene, har vi stor tro på at våre løsninger effektivt kan støtte LIVES i deres prehospitale innsats. Vi beundrer deres oppdrag og profesjonalitet, og vi er stolte over at de har valgt Bliksund EWA for å styrke sine tjenester, sier Janne T. Morstøl, CEO of Bliksund. " sier Janne T. Morstøl, CEO hos Bliksund.

 

Les mer om LIVES og deres arbeide her