Bliksund kjøper Flexit Fire – blir markedsleder i Norge

For å styrke vår markedsposisjon som den ledende leverandøren av operasjonelle styringssystemer til det norske brann- og redningsetaten, kjøper Bliksund det bergensbaserte selskapet Flexit Fire. Selskapet leverer et skybasert styringssystem til mer enn 80 kunder i Norge samt Island. Ved å integrere Flexit Fires kundebase og løsninger i sin portefølje, vil Bliksund være markedsledende leverandør til brann- og redningsetatene i Norge.

Bliksund kjøper flexit fire blog hero bilde

 

Med røtter tilbake til 2006 har Flexit Fire satset på digitalisering av brann- og redningsvesen i norske kommuner siden oppstarten. Selskapet har bygget opp en solid kundebase bestående av nærmere 80 brann- og redningsetater som dekker mer enn 100 kommuner. Selskapet leverer også løsninger til flere brannvesen på Island og det norske forsvaret og branndokumentasjon til privat sektor. Med Flexit Fires kundebase og løsninger integrert i sin portefølje, vil Bliksund være markedsledende leverandør til brann- og redningsetatene.

 

Janne Morstøl CEO Bliksund profil bildeFlexit Fire har gjennom årene bygget opp dyp faglig kompetanse, et bredt nettverk og en stor kundebase. Ved å integrere deres løsning i Bliksund GRID kan vi tilby en bredere løsning med flere funksjonaliteter til markedet. Dette oppkjøpet gir oss en solid markedsposisjon i Norge. I tillegg har Flexit Fire kunder og et nettverk på Island, som ytterligere støtter vår globale ekspansjonsstrategi. Vi gleder oss til å ønske Fredrik og teamet velkommen til Bliksund.

Janne T. Morstøl, administrerende direktør i Bliksund

 

Bliksund og Flexit Fire har konkurrert og jobbet mot de samme kundene i det norske markedet i flere år. Flexit Fire har i likhet med Bliksund fokusert på å levere fleksible løsninger som støtter digitalisering av brann- og redningsvesen på områder som kompetanse, øvelser, utstyr, personell og sjekklister. 

Bliksund har bygget en solid posisjon i markedet med løsninger som er skreddersydd for brann- og redningsetatene. Bliksund har en solid eier og et stort utviklingsteam som vil komme oss og våre kunder til gode. Vi skal bli en del av en større organisasjon som deler de samme verdiene som oss. Samtidig vil våre kunder få enda flere muligheter med tilgang gjennom en større utviklingsorganisasjon og et dedikert kundeteam som skal sikre videreutvikling av løsningen fremover, sier Fredrik Sandø Jessen, administrerende direktør i Flexit Fire .

 

Det svenske investeringsselskapet Monterro har spesialisert seg på nordiske programvareselskaper og ble eier i Bliksund i februar 2021. Siden den gang har det Grimstad-baserte selskapet etablert en filial i Oslo, samt åpnet kontor i Lund i Sverige og utviklingskontor I vietnam. Dette blir selskapets andre oppkjøp denne høsten etter oppkjøpet av danske Incendium i august. 

Bliksund har god fart, og dette oppkjøpet understøtter selskapets strategi og ønske om å befeste sin posisjon som markedsleder innen digitale løsninger for norske brann- og redningsetater, sier Roald Hunvik, landssjef i Monterro Norge.