Bliksund kjøper nederlandske Moditech – blir ledende innen digitale løsninger for nødetater internasjonalt

Som en del av sin internasjonale satsning kjøper Monterro eide Bliksund opp nederlandske Moditech for å styrke sin posisjon mot nødetatene. Moditech er i dag en ledende leverandør av visuelle løsninger for ulykkeshåndtering for nødetater i mer enn 30 land globalt. Dette oppkjøpet styrker Bliksunds løsningsportefølje mot nødetatene, og selskapet kan dermed befeste en enda sterkere posisjon internasjonalt.
Bliksund kjøper nederlandske Moditech – blir ledende innen digitale løsninger for nødetater internasjonalt  hero bilde

Meditech er en nederlandsk leverandør et avansert visuelt verktøy designet for nødetater, slik at nødetatene på ulykkesstedet enkelt kan få tilgang til all relevant redningsinformasjon om kjøretøyet. Dette blir enda viktigere ettersom biler blir stadig mer avanserte, og det er flere elbiler på veiene som krever spesifikk kunnskap. Selskapet ble grunnlagt av nederlenderne Jan Mooij og hans kone Angela i 2003. Siden den gang har de bygget opp selskapet til å bli en ledende internasjonal aktør med 2 000 kunder og mer enn 14 000 brukere i over 30 land.

Janne resize-1Moditech har opparbeidet seg et meget godt rykte og god posisjon siden oppstarten. Vi tror at dette oppkjøpet vil gi oss en ledende rolle som programvareleverandør for nødetater i Europa, med en kombinasjon av store og små offentlige organisasjoner, samt en etablert posisjon blant private kunder. Oppkjøpet vil også gi oss synergier og potensial for økt salg av selskapets eksisterende portefølje. Vi mener i tillegg at dette kan styrke selskapets totale lønnsomhet", sier Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund

 

Standard i bransjen

På linje med Bliksund, har Moditech vært dedikert til å levere fleksible løsninger som støtter digitaliseringen av nødetatene. Den raske utviklingen og bruken av ny teknologi innen bilindustrien bringer både ekstra forsterkninger og mange sikkerhetssystemer i moderne kjøretøyer, som gir god beskyttelse for passasjerene ved en kollisjon. Samtidig introduserer dette også ny sikkerhetsrisiko ved ulykker og gir ekstra utfordringer for nødetatene ved hendelser der personer er fanget i kjøretøy. Med over 30 års erfaring innen datainnsamling og programvareutvikling har Moditech opparbeidet betydelig kompetanse og en omfattende database med kjøretøysikkerhetsinformasjon gjennom sitt Crash Recovery System (CRS). I dag er sluttbrukerne av CRS brannmenn, men de leverer også til bilbjergingsfirmaer, redningstjenester, fergeselskaper og parkeringshus.

Som oppfinneren av det interaktive visualiseringskonseptet har selskapet blitt anerkjent av alle større bilprodusenter som eksperter på dette området. Dette har ført til etablerte, langsiktige og tillitsfulle partnerskap. Sikkerhetsdataene fra alle produsenter er ikke standardisert eller strukturert. Gjennom arbeidet til Moditech har dette blitt visualisert og organisert.

20240207_143549782_iOS-1"Gjennom mange år har vi klart å etablere en solid posisjon for våre løsninger, både direkte og via partnere i flere land. Nå har vi kommet til et punkt der vi ser det som naturlig å ta det et skritt videre. Vi tror at ved å bli en del av Bliksunds portefølje vil vi kunne oppnå ytterligere vekst. Bliksund har en kultur som harmonerer med vår, og vi deler et felles fokus på å hjelpe de som hjelper. Sammen med Bliksunds løsninger vil vi nå kunne gjøre handlingene til nødetatene enda mer effektive og sikre, og dermed gi dem muligheten til å redde enda flere liv", sier Jan Mooij  direktør og grunnlegger av Moditech

Moditechs løsning har ingen konkurrenter på markedet i dag og har utviklet seg til å bli ISO17840, en verdensomspennende standard i bransjen.

Internasjonal milepæl

Siden Monterros inntreden i Bliksund i 2021, har selskapet fokusert på internasjonal satsing og videreutviklingen av selskapets produktportefølje. I løpet av denne perioden har selskapet kjøpt opp Flexit Fire i Norge og Incendium i Danmark samt opprettet eget utviklerkontor i Vietnam. Med Moditech om bord, får de nå kontor i byen Zwaag og 17 nye medarbeidere samt en enda bredere internasjonal tilstedeværelse og styrket posisjon for videre vekst.

"Dette er en milepæl for oss internasjonalt og vi ser på det som en spennende mulighet for Bliksund. Det samsvarer med vår strategi om å utvide i verdikjeden, vokse internasjonalt og tilby flere løsninger til nye og eksisterende kunder. I tillegg får vi tilgang til mange nye og dyktige medarbeidere som vil bidra betydelig til selskapets kultur og videre vekst," sier Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund