Google har lagt til HEVC-støtte i Chrome

Google har slått på HEVC-støtte i nettleseren i sin siste oppdatering. HEVC står for High Efficiency Video Coding, men refereres ofte som h.265.

google hevc støtte chrome blog hero image

'

H.265-koden forbedrer videokvaliteten under dårlige nettverksforhold ved hjelp av bedre komprimeringsteknologi som lar deg sende video av høyere kvalitet med lavere båndbredde.   

Med h.265 forbedres kompresjonen med opptil 50% sammenlignet med h.264. Hvis vi før brukte 3 Mbit for å sende video fra en enhet til IncidentShare-serveren, trenger vi nå bare 1.5 Mbit med h.265-komprimeringen. Dette har stor innvirkning på streaming under bevegelse og videooverføring fra områder med dårlig mobildekning.  

For oss er dette en etterlengtet funksjon siden vår fokus er å levere løsninger med høy bildekvalitet og så lav ventetid som mulig over vanlig mobil infrastruktur (3G, 4G, 5G). Dette betyr at vi nå kan gjøre det mulig å strømme i HEVC (h.265), direkte fra IncidentShare-appen. Noe som vil gi bedre streaming fra enheten din når du bruker IncidentShare-appen eller strømmer fra et kjøretøy.  

HEVC har eksistert en stund, men har nå blitt en standard i Google Chrome. For brukere av Edge er det også gode nyheter. Brukere med den nyeste versjonen av Edge kan også begynne å bruke HEVC til å strømme. Tidligere har vi brukt h.264-filformatet for live stream, men med støtte for HEVC vil vi begynner å bruke dette. Nedenfor kan du se en trinn-for-trinn-guide som hjelper deg å bruke HEVC.   

VEILEDNING: Slå på HEVC i IncidentShare-appen  

Her kan du få hjelp til hvordan du slår på HEVC i stedet for h.264. Du vil oppleve raskere og bedre live stream, selv med dårlig tilkobling. I fremtiden vil dette bli standardinnstillingen i appen. 

Hvis du ikke allerede har tilgang til IncidentShare og appen vår, kan du prøve den gratis i 30 dager. 

  1. Få tilgang til Incidentshare-appen din  (enten via Google Play eller Apples App Store) 
  2. Trykk på Broadcast 
  3. Trykk på Innstillinger 
  4. Trykk på Video 
  5. Rull ned til Format under Encoder 
  6. Velg HEVC 
  7. Gratulerer, du strømmer nå i HEVC-format.