Livestreaming fra droner hjelper 51 brannstasjoner i Canada med å redde liv

Hos beredskapsenhetene i Halifax Regional Fire and Emergency er livestreaming fra droner med til å øke sikkerheten for innbyggerne i distriktet. Livestreamingen gir viktig informasjon om brann og brannutvikling, noe som bidrar til å redde personer og verdier.

Livestreaming fra droner brannstasjoner i Canada

I Halifax i det østlige Canada ligger hovedkontoret for Canadas eldste brannstasjon, Halifax Regional Fire and Emergency. Selv om brannstasjonen er den eldste i sitt slag, betyr ikke det at de sitter fast i gamle vaner og arbeidsrutiner. Tvert imot. Med forhenværende brannsjef George Kharma i spissen har stasjonen optimalisert måten de jobber på ved å implementere livestreaming fra droner i redningsarbeidet.

Ifølge George Kharma er livestreamingen fra droner et viktig og avgjørende verktøy som bidrar til å øke sikkerheten for de knapt 500 000 innbyggerne i distriktet som Halifax Regional Fire and Emergency dekker og beskytter.

Livestreamingen bistår oss blant annet med å lokalisere og redde personer som vi ikke umiddelbart klarer å se nede fra bakken. Det kan være i forbindelse med både branner og søk. Videre gir livestreamingen oss viktig informasjon om branner og brannutvikling, noe som bidrar til å gjøre arbeidsforholdene for medarbeiderne våre sikrere,

sier tidligere brannsjef hos Halifax Regional Fire and Emergency, George Kharma.

George Kharma legger til at livestreaming gir oversikt over et svært stort område. Denne oversikten gir innsatsledelsen et bedre beslutningsgrunnlag og legger til rette for best mulig ressursutnyttelse.

 

 

Videoen viser to brannmenn fra Halifax Fire & Emergency i Nova Scotia på en stigebil som slukker en stor brann.

 

En brukervennlig løsning

Siden januar 2021 har Halifax Regional Fire and Emergency, som består av totalt 51 brannstasjoner, benyttet livestream-løsningen IncidentShare. Løsningen har vært midt i blinken for tjenesten ettersom den kan brukes av mange forskjellige enheter, og man kommer i gang med bare ett klikk.

Grunnen til at vi er så fornøyde og glade for IncidentShare, er at det er så enkelt å bruke.Det er bare å åpne appen eller en nettleser, klikke på det røde streaming-ikonet, og så går streamingen i gang. Alle som er en del av innsatsen og har behov for å følge livestreamingen, får altså straks tilgang. Det er en stor fordel for oss, både fordi det ofte skal gå fort og fordi vi er mange forskjellige enheter som samarbeider i redningsarbeidet, sier George Kharma.

 

En annen fordel med IncidentShare er at løsningen lagrer opptak av strømmen, slik at man kan gå tilbake og se gjennom forløpet. Denne funksjonen er viktig for beredskapsgruppene, som bruker opptakene til kontinuerlig forbedring.

Når vi har vært på oppdrag med drone, går vi ofte tilbake og ser gjennom opptakene. Opptakene gir ofte viktig informasjon som vi kan bruke til å forbedre oss, slik at vi i fremtiden blir enda bedre på det vi gjør og kan redde enda flere personer og verdier.

 

halifax_drone_thermal

Bildet er IncidentShare-app’en og viser et termisk bilde fra en hendelse der adkomstveien var vanskelig tilgjengelig. Uten dronebilder som dette ville ikke innsatsstyrken kunne se det samme som de utplasserte styrkene..

Livestreaming i aksjon fra start

Bare få dager etter at Halifax Regional Fire and Emergency fikk implementert livestreaming som en løsning til sine oppdrag, fikk de melding om brann- og eksplosjonsfare i en industribygning. George Kharma og en annen brannleder bestemte seg raskt for at de ville prøve den nye løsningen.

Det var vanskelig for oss finne ut hvordan brannen utviklet seg. Derfor sendte vi en fra beredskapsenheten inn i bygningen, som kunne sende live med en mobiltelefon i hånden. På den andre siden av forbindelsen satt både kommandosentralen og utrykningskjøretøyet, som med egne øyne kunne lokalisere fareområdene.Vi var forbløffet over hvor godt det fungerte, og det var en perfekt start.

Forhenværende brannsjef George Kharma på Halifax Regional Fire and Emergency har nettopp gått på pensjon, men det er hans fortjeneste at løsningen nå er implementert som en del av brannberedskapen. Helt siden han første gang fløy en drone i 2014, har han hatt en stor lidenskap for droner og sikkerhet. Denne lidenskapen har vært drivkraften bak implementeringen, og han har ikke mistet interessen:


 

George kharma Pensjonert brannkaptajn

George Kharma

Pensjonert Fire Captain

Droner og offentlige sikkerhetsapplikasjoner er min lidenskap – noen vil nok si min besettelse. Det som driver meg er å skape et tryggere liv for alle i samfunnet og ikke minst for beredskapsenhetene. Det vil jeg fortsette å jobbe for selv om jeg har pensjonert meg, sier George Kharma.