Bliksund hjelper Response Norway med oppbygging av ny organisasjon

Response Norway er navnet på en norsk frivillig organisasjon som rykker ut når katastrofer oppstår. Organisasjonen er rimelig ny og skal nå bruke Bliksunds videløsning, IncidentShare,  i arbeidet med å bygge opp en sterk operativ avdeling.

Bliksund hjelper Response Norway med oppbygging av ny organisasjon bliksund blog hero bilde

Når et jordskælv rammer på Haiti, når en orkan ruller ind over USA’s østkyst, og når krigen i Ukraine skaber massive flygtningestrømme, er Response Norway klar med hjælp. Med bagagen fuld af vigtige erfaringer, drager veteraner, der tidligere har arbejdet inden for militæret, brand og redning, ud i verden og hjælper andre. 

Selvom Response Norway allerede har været på en del operationer, er organisationen stadig meget ny og under opbygning. De er ifølge Frank Sandbye-Ruud, der er operativ chef hos Response Norway, i gang med at få den operative del på plads. De er derfor meget glade for, at de må afprøve IncidentShare, der er en software platform, der gør det muligt at livestreame fra smartphones: 

Det betyr mye for oss at Bliksundd stiller IncidentShare til rådighet for oss. Dette gjør at vi kan bygge opp den operative delen enda raskere, og at vi i fremtiden kan løse store operasjoner på en enda enklere måte siger Frank Sandbye-Ruud som er Operativ sjef ved Response Norway.

Response Norway regner med å ha den operative avdelingen klar i starten av 2023, og at IncidentShare blir en fast del av deres operasjoner.

Et godt overblikk 

Etter flere presentasjoner og gode tilbakemeldinger fra andre kollegaer i brann- og redningsbransjen, har Response Norway store forventinger til løsningen.

– Vi tok kontakt med Bliksund etter å ha hørt flere i bransjen snakke om hvor effektivt verktøyet er når kollegaer er ute i felten. Etter å ha sett flere presentasjoner med Bliksund, så vi raskt at dette vil gi stor verdi for oss,

sier Frank og fortsetter: 

– Det unike ved løsningen er at man hele tiden har ”eyes-on” på katastrofen. Uansett om vi sitter på operasjonssentralen eller er ute i felt og løser oppgaven, kan vi følge med på hva som skjer. Som operativ sjef gir det meg et godt overblikk selv om jeg sitter på avstand. Det er dette overblikket som til syvende og sist gir oss muligheten til å treffe bedre beslutninger, og lettere kan koordinere operasjoner, sier Sandbye-Ruud. 

Et godt samarbeid

Frank Sandbye-Ruud fremhever at samarbeidet med Bliksund så langt har vært svært positivt: 
 

– Vi opplever at Bliksund er både hjelpsomme og løsningsorienterte. Neste måned skal vi teste løsningen igjen, og kommer garantert til å ha bruk for deres hjelp igjen, sier Frank Sandbye-Ruud.

Incendium er også svært glade for samarbeidet med Response Norway:

 

For oss er det viktig å støtte organisasjoner som bidrar med viktig arbeid og hjelp rundt omkring i verden. Response Norway står klare til å brukes der det er behov for dem, og vi vil gjerne hjelpe dem med å få bedre overblikk og skape mer trygghet gjennom felles situasjonsforståelse sier Thomas Baun Product Manager ved Bliksund