Inspeksjon av kraftledninger

Du tror kanskje at Bliksund handler om «blålys»-kunder og å hjelpe førstehjelpspersonell, men akkurat nå ser vi også stor interesse for vår sikre live streaming-plattform fra industrikunder som ønsker å bruke programvaren vår til å optimalisere deres forretningsprosesser og arbeidsflyter.

inspeksjon kraftledninger blog hero bilde

Bransjer som blant annet landbruk, produksjon, konstruksjon, transport, legemidler og kommunikasjon har et behov for å optimalisere kommunikasjonen sin – spesielt i situasjoner der eksterne og distribuerte team må se hvordan en spesifikk produksjonslinje eller utvikling utvikler seg.

Å administrere eksterne og distribuerte team er vanskelig om ikke umulig i dagens verden, med regelmessige nedstengninger, reisebegrensninger og selvisolasjon. Å ha en sikker plattform, der team kan fjernovervåke arbeidsfremdriften, et testanlegg eller lignende via enkle kameraer og til lave kostnader, er avgjørende for å holde et prosjekt i gang. IncidentShare™-plattformen kan enkelt implementeres for slike prosjekter til lave kostnader, og kan være fullt funksjonell i løpet av få timer etter første kontakt med Bliksund.

bilde fra drone af kraftledninger i incidentsharedrone incidentshare

 

GDPR

På grunn av kommersiell konfidensialitet krever mange prosjekter at videostrømmer er kryptert og følger GDPR-regelverket, og for det er vår IncidentShare-plattform den perfekte løsningen.

Vi støtter et bredt spekter av krypterte strømmeprotokoller som RTMPS (Real-Time Messaging Protocol) og SRT (Secure Reliable Transport protocol), som hindrer tredjeparter i å fange opp livestrømmen din mens den er på vei til IncidentShare™-plattformen – men vår sikkerhet stopper ikke der. Vi legger også til IP-begrensning, hotlink-beskyttelse, geo-fencing og mye mer for å sikre at bare de du vil ha tilgang til videostrømmen, kan gjøre det.

I dette eksemplet blir plattformen vår brukt til kraftledningsinspeksjon av en lokal dronepilot, som kan ledes av ingeniørene og fagekspertene som er ansvarlige for vedlikeholdsinspeksjonen fra et hjemmekontor eller et kontorsted i en annen del av landet – eller til og med verden. Om nødvendig kan videostrømmen til og med re-streames til eksterne maskinlæringsalgoritmer eller kunstig intelligens (AI) programvare for å kjøre automatiske inspeksjonsrutiner.