Monaco Formel 1 Grand Prix og IncidentShare

For Formel 1 Grand Prix i Monaco må sikkerheten være på topp. Det er et stort ansvar for Monacos brannvesen og politiet å holde styr på alle enheter og folkemengden og de skal gjerne være best kledd på når de mange tilskuerne kommer til byen. En viktig kapasitet for beredskap er live streaming som Bliksund leverer via IncidentShare. Dette gir politiet og brannvesen oversikt over situasjoner som krever rask håndtering.

Monaco Formula 1 Grand Prix IncidentShare blog hero bilde

Foto: Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco (IncidentShare-løsningen vises på TV-skjermen helt til høyre).

Nerven i Monacos beredskap

Le Centre de Gestion des Evènements et de Conduite des Opérations de Secours (CGECOS) er brannvesenets store alarmsentral, som overvåker alle alarmer 24 timer i døgnet, hele året. Dette operasjonssenteret er utstyrt med funksjoner både innen operativ ledelse (kartlegging, ressursstyring etc.), men har nå også mulighet til å få videostreaming fra droner og andre kamerakilder inn, via deres IncidentShare-plattform.
 
Incidentshare-plattformen ble integrert med Monacos andre nødtjenester for å gi en koordinert respons under enhver hendelse. 5 byråer over hele Monaco mottaker sikkert livestream via IncidentShare-plattformen.
 

Grand Prix byr på ekstra utfordringer

Under Grand Prix reagerer brannvesenet (Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco og det monegaskiske politiet (Direction de la Sûreté Publique) om hendelser som spenner fra trafikkulykker til drivstoff- og kjemikalieutslipp, luftfart og vannveisulykker. De mange oppgavene kombinert med Monacos infrastruktur gir opphav til grå hår. Brannvesenet i Monaco hadde et ønske om raskt å kunne observere spesifikke områder rundt løpet og dermed kunne ta de riktige avgjørelsene ved en eventuell hendelse. Med det resultat at de riktige ressursene ble sendt avgårde og de kom dit det var mest fordelaktig. Bliksund var klar med en løsning som kunne støtte monegaskiske myndigheter med sikker og kryptert strømmeløsning. Politiet og brannvesenet i Monaco har nå samarbeidet med Bliksund i over tre år og fortsetter å bruke IncidentShare for å opprettholde sikkerheten under 2022 Grand Prix.

 

grandstand monaco grand prix