Sikker livestream og tracking av flyturen til dronen din

Vi har fått tak i en DJI Enterprise Mavic 3 og er i full gang med å teste live GPS i vår videoløsning IncidentShare.

IncidentShare DJI RC pro blog header bilde

Da muligheten til å teste funksjonene med både DJI Mavic 3 og RC Pro Enterprise controller dukket opp, slo vil til med en gang. Mye av vår lidenskap ligger i å være nysgjerrige overfor ny teknologi og gadgets.

For 10 år siden startet vi med droner og livestream, og helt fra starten har vi jobbet med å gjøre videostreaming sikkert. Dette er ikke noe produsentene av kameraer har hatt fokus på, og her har vi f.eks. bidratt med å finne måter å gjøre rtmp livestream med DJI droner sikrere.

GPS-posisjonering i sanntid

Dronen Mavic 3 Enterprise kommer med en RC Pro controller, en controller med innebygget skjerm og datamaskin med massevis av features. Via DJIs Cloud API kan vi få tilgang til controllerens datamaskin, og det er her det virkelig blir gøy for oss.

Ved å få gang til både controller og dronens GPS, kan vi nå begynne å se på mulige måter for å samle dette i det innebygde kortet til vår videoløsning IncidentShare.

Med protokollen MQTT kan vi med veldig stor nøyaktighet og lav forsinkelse hente opplysninger om hvor dronen og controlleren befinner seg i sanntid. Vi regner med at vi kan finne en måte å bruke dette til å hjelpe kundene med å få enda bedre oversikt og kommunikasjon.

Peter Philip Michaelsen

“En av de tingene som gjør det spennende for oss å jobbe med Bliksund er vår felles nysgjerrighet for ny teknologi. Å finne nye løsninger i fellesskap og si ’kan vi gjøre det på denne måten i stedet’ er noe som virkelig driver teamet vårt.

Og så er det jo gøy for oss utviklere å få lov til å leke og fly med drone i arbeidstiden”
 
Peter Phillip Michaelsen – System Developer og frontfigur for test med DJI-droner

 

Størst mulig sikkerhet

Kundene våre etterspør høy sikkerhet, både ved livestream, men også når det gjelder lagring og streaming av video. Våre livestream videoprotokoller til for eksempel droner, er vanligvis rtmp og rtmps, men IncidentShare er bygget til å lage ekstra kryptering rundt videokilden.

All innhentet video blir også lagt på sikre servere.

 

Bliksund er alltid her for å hjelpe

I tillegg til hjelp til livestream med droner, hjelper vi også med how-to-guider som viser hvordan du kan livestreame fra et DJI osmo action-kamera.

Hvis du har spørsmål og vil høre mer om arbeidet med droner og livestreaming, kontakt oss her:

Kontakt oss